• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dtso’dan Eşbaşkanlara Tebrik

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret ederek başarılar dilediler.
2014-04-22, 10:55:02
Okunma: 351
0 Yorum
resim

DÄ°AYRBAKIR - Ziyarette konuÅŸan DTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ahmet Sayar, eÅŸ baÅŸkanları belediyenin 15 bin kilometre karelik yeni hizmet sınırları içinde çok zor ve sıkıntılı bir görevin beklediÄŸini ve bu zorlu görevde her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, “Kentin tarihi, bu sıkıntıların bir kader olmadığını, insanlarımızın yetmezliÄŸinden veya kaynaklarımızın yetersizliÄŸinden de kaynaklanmadığını gösteriyor. Daha 30’lu yıllarda beÅŸinci büyük ekonomi olan Diyarbakır’ın bugün sosyo ekonomik geliÅŸmiÅŸlikte 67’inci sırada olması bir kader deÄŸildir ve deÄŸiÅŸtirmek bizim elimizdedir. Bunu yapmak için zengin yer altı ve yer üstü ile insan kaynağımız var” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak onurlu ve asil bir duruÅŸ sergileyen Diyarbakır halkına hizmette her zaman belediyenin yanında olacaklarını belirten Sayar, “Bu konuda tüm sivil ve kamu kuruluÅŸlarının eÅŸ güdümlü bir iÅŸ birliÄŸi ile güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Belediyenin Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire BaÅŸkanlığı kuracak olmasını da desteklediklerini belirten Sayar, yerel yönetimlerin halka hizmet götürmek üzere, yerelin öz kaynaklarından faydalanmasının da en doÄŸal hakları olduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Anlı: Gerekçe üretmeden halka en iyi ÅŸekilde hizmette bulunacağız

Daha sonra söz alan Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Fırat Anlı ise, 5 yıl gibi geçici ve sınırlı bir süre için geldikleri bu görevde sınırlı imkanlarla çalışırken gerekçe üretmeden halka en iyi ÅŸekilde hizmette bulunacaklarını söyleyerek, yıllardan beri belediye ve ÅŸehircilik konusunda biriken tecrübe ve birikimleri ışığında ortak bir akıl ve ruhla çalışarak bayrağı kendilerinden sonrakilere daha iyi bir noktada teslim edeceklerini dile getirdi.

Kışanak: İdari ve mali boyutta son derece katı bir merkezi vesayet var

Yapılacak iÅŸleri birlikte yapacaklarını hatırlatan EÅŸ BaÅŸkan Gültan Kışanak ise, “Kentimizin temel dinamiklerinin bizimle birlikte hareket edeceklerini belirtmelerini son derece önemsiyoruz. Çünkü bu kentin hayrına bir ÅŸeyler yapacaksak sizlerle birlikte yapacağız. Hep birlikte bu kentteki hizmet kalitesini yükseltmek konusunda söz verelim. Bu sadece teknik denetimle olacak bir ÅŸey deÄŸil, her kesin kenti sevmesiyle ilgili bir ÅŸey. Diyarbakır’ı örnek kent yapmak konusunda yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapacağız. Sizler de bizlere kalite desteÄŸi sunarsanız çok memnun oluruz” dedi.

Kışanak sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Maalesef vesayet rejimi sürmektedir. Merkezi vesayet sadece siyasi bir konu deÄŸil, idari ve mali boyutta son derece katı bir vesayet var. Bu merkezi vesayet yerel yönetimleri zor durumda bırakıyor.”

Sohbetin ilerleyen kısımlarında, Tekstil İhtisas OSB ve Lojistik Merkezi gibi birlikte yapılabilecek projeler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri