• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Nusaybin’de Hendeklere Karşı Nöbet Çadırı Kuruldu

Mardin’in Nusaybin İlçesi Suriye sınırında BDP’liler, Federal Kürdistan ile Rojava sınırına hendek kazdığı gerekçesiyle Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye tepki gösterdi
2014-04-21, 06:00:00
Okunma: 418
0 Yorum
resim

Mardin'in Nusaybin İlçesi Suriye sınırında BDP'liler, Federal Kürdistan ile Rojava sınırına hendek kazdığı gerekçesiyle Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye tepki gösterdi. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, "Duvarların yıkılacağı, hendeklerin kapatılacağı ve Kürdistan'ın özgür olacağı gün yakındır" dedi.

BDP Gençlik Meclisi, aralarında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Februniye Akyol'un da bulunduğu seçilmiş yöneticilerinin katıldığı aylık toplantısını, Nusaybin ile Suriye'nin Qamişlo kenti arasında bugün gerçekleştirdi. Toplantı, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, Rojava Bölgesi ile kendileri arasında hendek kazısına değinen Kaymaz, "Barzani, Rojava ve Bakur (Kuzey) için politikalarını değiştirmelidir. Eğer KDP tavrını değiştirmezse, hiçbir zaman birlik içerisinde olamayacaktır. Barzani, Rojava'ya karşı ilk olarak PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in Kürdistan'a girmesini engellemiştir. Şimdi de aynı halkın arasına hendekler açıyor. Bir an önce bu politikalarından vazgeçip birlik ve beraberlik içerisinde olmamalılar. Eğer bir an önce bu duvarlar ve hendekler ortadan kaldırılmazsa, halkın mücadelesi artacaktır. Duvarların yıkılacağı, hendeklerin kapatılacağı ve Kürdistan'ın özgür olacağı gün yakındır" dedi.

Daha sonra, BDP Gençlik Meclisi, Mitanni Parkı'nda 3 günlük nöbet çadırı kurdu.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri