• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Bayık’tan, Kışanak’a Destek

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, bölgeden çıkarılan petrolden pay almak istediklerini söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Gültan Kışanak’a destek verdi.
2014-04-19, 05:42:48
Okunma: 416
0 Yorum
resim
Azadiya Welat Gazetesi'ne makale yazan Cemil Bayık, geçen hafta bölgede üretilen petrolden belediyelere pay verilmesi gerektiÄŸini söyleyen Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gültan Kışanak'a destek verdi.
 
'Kürt halkı kaynaklarına sahip çıkmalı' baÅŸlıklı makalede Bayık, Kışanak'ın açıklamalarından sonra bazı ırkçı ve faÅŸist çevrelerin Kışanak'a linç kampanyası baÅŸlattığını belirterek, "Kışanak'ın söylediÄŸi ÅŸeyler Kürdistan'ın bilinen gerçekliÄŸidir. Türkiye'nin, enerji ihtiyacının büyük kısmı Kürdistan'dan üretiliyor. Kürdistan da ise enerji sorunu var, bölge enerjiden adeta mahrum bırakılmaktadır. Kürdistan'da üretilen enerji Kürdistanın ihtiyacı olan enerjinin 100 katı kadardır" dedi."
 
GÖREVÄ° SADECE ASFALT YAPMAK DEĞİL

Cemil Bayık, bunu raÄŸmen bölgede halen doÄŸanın dengesi bozarak barajların yapılmaya çalışıldığını belirtti. Ä°spanya, Almanya ve Ä°sviçre den yerel yönetimler konusunda örnekler veren Bayık, "Demokratik özerklik programı ile seçime girip seçimi kazandılar. Bu irade kapsamında adım atacaklardır. Yerel yönetimlerin görevi sadece asfalt yapmak ve toprak kazmak deÄŸildir. Toplumun genel ihtiyaçlarını da karşılamaktır. Demokratik özerklik geniÅŸ ve özgüce sahiptir" dedi.

Yerel yönetimlerin yeraltı ve yerüstü zengin kaynak ve zenginliklere sahip çıkmasının doÄŸal olduÄŸunu söyleyen Bayık, "Kürtler, kendi kaynaklarına sahip çıkarsa yoksulluk ve fakirlikten kendilerini kurtaracaklardır. EÄŸer Kürtlerin zengin kaynakları Kürdistan'a kalırsa bütün ekonomik sorunları çözülecektir. Kaynak ve insan öz gücü bir araya gelirse Kürdistan, OrtadoÄŸu'nun Ä°sviçre'si olacak. Ancak, Türkiye politikaları ile Kürdistanı yoksul ve fakirleÅŸtirip halkın göç etmesine neden oluyor" tespitinde bulundu.

"KIÅžANAK'IN BUNU GÜNDEMLEÅžTÄ°RMESÄ° ÇOK Ä°YÄ° OLDU"

Cemil Bayık, makalesinin sonunda, Kışanak'ın petrolden pay alma meselesini gündemleÅŸtirmesini çok iyi oldu oldu diye deÄŸerlendirerek, "Halkın doÄŸruları görmesi için bu meselenin gündemde olması gerekiyor. Kürdistan'ın 3 büyük ili demokratik güçler (BDP) tarafından elde edilmiÅŸtir. 3-4 il hariç bütün iller demokratik güçler tarafından kazanılmıştır. Bu kapsamda belediye baÅŸkanlarına büyük görev düÅŸüyor. Birlikte hareket ederek, ortak karar vererek demokratik özerklik çerçevesinde AKP ve CHP'nin elindeki belediyelere nazaran bulundukları illeri daha geliÅŸtirip örnek olabilirler" dedi.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri