• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Eşbaşkanlar’dan Valiye ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Vali Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.
2014-04-17, 06:39:25
Okunma: 363
0 Yorum
resim

DÄ°YARBAKIR - 30 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye EÅŸbaÅŸkanlığı'na seçilen Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Vali Kıraç, nezaket ziyaretinde bulunan Kışanak'a teÅŸekkür ederek, onur duyduÄŸunu belirtti.

Kışanak'a yeni görevinin hayırlı olması dileÄŸinde bulunan Kıraç, "BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gültan Kışanak ve BaÅŸkan Vekili Fırat Anlı'yı da tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Diyarbakır ValiliÄŸi olarak, büyükÅŸehir belediyemiz baÅŸta olmak üzere ilimizdeki aktörlerle birlikte Diyarbakır'ı daha iyi günlere götürmek için gayret göstereceÄŸimizi iifade ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Vali Kıraç'ın dileklerine teÅŸekkür eden Kışanak ise konuÅŸmasına bir düzeltme yaparak baÅŸlamak istediÄŸini söyledi. Kışanak, "Sayın valimizin ifade ettiÄŸi Fırat Anlı'nın pozisyonuyla ilgili durum kamuoyu nezdinde, halk nezdinde bir eÅŸ baÅŸkanlık pozisyonudur. Biz biliyorsunuz seçimlere eÅŸ baÅŸkan adayları olarak katıldık. Halkın karşısına böyle çıkarak oy istedik. Bu nedenle ikimizde bu halkın, Diyarbakır halkının iradesini eÅŸ baÅŸkan olarak temsil etmek görevi ve sorumluluÄŸuyla mükellef görüyoruz" dedi.

Kışanak, Diyarbakır'ın çıkarları, halkın ihtiyaçlarının karşılanmasının her ÅŸeyin üzerinde olduÄŸunu belirterek, "Biz halkımızdan bunun için yetki ve görev istedik. Halkımızda teveccüh göstererek bize verdi. Bu görevi en iyi ÅŸekilde ifa etmek için büyük bir gayret içinde olacağız. Tabi ki merkezi hükümeti temsil eden valilik makamı ve sayın valimizin bu konuda bizlere gerekli desteÄŸi sunacağını umut ediyor ve bekliyoruz. Çünkü yerel yönetimlerde bu ülkenin bir yönetim merkezi mekanizmasıdır. Umut ediyorum aynı yaklaşım ve anlayışla merkezi hükümetin kentimizdeki temsilcisi olan ve yerel yönetimle kolaylaÅŸtırıcı, destek olucu, birlikte sorun çözücü yaklaşımı ortaya koyacak bir yönetim anlayışıyla karşılaşırız. Böyle olacağını da biliyoruz. Böyle olması da gerekir, hep beraber kentimizin daha iyi bir geleceÄŸe hazırlanması, daha güçlü bir ekonomiye kavuÅŸması ve sorunlarını çözmesi konusunda birlikte çaba içerisinde olacağız" dedi.

Gazetecilerin, 'Petrolden pay istiyoruz' açıklamasını hatırlattığı Kışanak, "Kısaca ÅŸunu ifade edeyim kastettiÄŸimiz ÅŸey ÅŸudur. Yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları arttı, bu konuda ekonomik kaynakların da arttırılması gerektiÄŸi yönündeki bir taleptir. Bu aynı zamanda yerel imkanların daha iyi kullanmasına vesile olacak bir taleptir. Biliyorsunuz büyükÅŸehir yasasında yeraltı ve yerüstü zenginliklerin, maden iÅŸletmeciliÄŸi, taÅŸ ocağı da dahil olmak üzere kaynakların tamamı merkezi hükümetin yetkisine bırakıldı. Bunun eksik bir düzenleme olduÄŸunu ifade etmek istiyoruz. Bu kentte ya da baÅŸka bir kentte Ä°stanbul'da, Ä°zmir'de, Konya'da halkın seçtiÄŸi yerel yönetimlerinde bu konuda bir iradesinin katılımının ve katkı payı alma hakkının olduÄŸunu ifade eden bir söylemdi. Böyle anlaşılması daha doÄŸru olur diye ifade ediyorum" dedi.

Kışanak'ın açıklaması üzerine Vali Kıraç, "Sayın baÅŸkanın ifade ettiÄŸi noktalarda devletin bu tür alanlardan elde ettiÄŸi payların belli kısımları yine bütçeye aktarılarak oraya gelir olarak aktarıyor. Tabi bunun daha üst seviyede verilmesiyle ilgili bir talep olduÄŸu ÅŸeklinde algıladım. Madenlerden de belli paylar özellikle belediye bütçesine aktarılıyor" dedi.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri