• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Polis Dayağı Felç Etti

2 Haziran günü Eskişehir’de polis dayağı yüzünden kafatası kemiği kırılan Gürcü üniversite öğrencinin sağ eli tutmuyor. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Avaliani’yi döven failler de bulunmadı.
2014-04-14, 10:06:03
Okunma: 623
0 Yorum
resim

Eskişehir'de üniversite okuyan Gürcistanlı Akaki Avaliani’nin hayatı 2 Haziran 2013 günkü Gezi Parkı eylemlerinde yediği dayak yüzünden altüstü oldu. 

Evine giderken Üniversite Caddesi üzerindeki olayların ortasında kalan Avaliani, iddiaya göre bir polisin saldırısına uğradı. Başından aldığı darbeyle ağır yaralanan ve bayılan Avaliani, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 15 gün yoğun bakımda, 20 gün normal serviste kalan ve iki ameliyat geçiren Avaliani'nin kafatası kemiğinin kırıldığı, kırılan kemiğin beyne batarak sağ kolunun felç olmasına neden olduğu belirlendi. 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Gürcistan vatandaşı Akaki Avaliani Konstantine, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı gece arkadaşlarıyla çarşıda dolaştıktan sonra evine giderken yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Gezi olaylarının ilk gecesiydi Eskişehir'de. Espark'tan köprünün olduğu yerden eve geçiyordum. Arkadaşlarımla beraber eve dönüyorduk. Orada eylem vardı, biz de oradan geçmek zorunda kaldık. Oradan geçerken arkadan vurdular. Polisin vurduğunu, polis tarafından yaralandığımı hatırlıyorum. Kafama bir darp aldım. Sonra da bayıldım.” 

Başına aldığı darbenin etkisiyle kafatasında çöküntü ve kırıklar oluştuğunu ifade eden Avaliani, sağ elinin felç geçirdiğini dile getirdi. Avaliani, “Kafatasında kırılan kemik parçası beyne batmış. Ondan dolayı da bir elim felç kaldı. Uzun süre serviste kalarak tedavi gördüm. İki kez ameliyat oldum. Sonra da sahte, yapay kemik taktılar. O bölüm yapay kemikle örtüldü” diye konuştu.

‘Ne polisten ne de savcılıktan sonuç çıktı’ Geçirdiği bu talihsiz olaylardan sonra babasının Gürcistan'dan gelerek kendisine yardımcı olduğunu anlatan Akaki Avaliani, şöyle devam etti: “Şu anda sağ elim işlevini yerine getiremiyor. Yazı bile yazamıyorum. Üniversite yönetimi sınavlarda görevli veriyor. Ben söylüyorum onlar yazıyorlar. Bana babam bakıyor. Babam Gürcistan'dan her şeyi bırakıp buraya geldi. Çünkü bana bakmaları gerekiyor. Yaşanan bu olay nedeniyle okulum da uzadı. " 

Olayla ilgili hem savcılığa hem de polise şikâyette bulunduklarını belirten Avaliani, “Şikâyetçi olduk ama hiçbir netice yok. Ne savcılıktan ne de polisten bir netice çıkmadı. Oysa o bölgede bir sürü kamera var. Suçlu kimse bir an önce bulunsun” dedi. 

Baba Konstantine Avaliani de çocuğunun başına gelenlere bir anlam veremiyor: "Benim ona bakmam gerekiyor. Çünkü yemek yerken zorlanıyor, yazı yazmıyor. Hiçbir suçu yoktu. Suçlu kimse bir an önce bulunup adalete teslim edilmeli."
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri