• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

HDP İstanbul’da binlerle adaylarını tanıttı

HDP İstanbul İl Örgütü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar’ın da katılımıyla Şişli’de düzenlediği aday tanıtım mitingi binlerce kişi katıldı.
2014-01-27, 06:54:29
Okunma: 886
1 Yorum
resim

Ä°STANBUL - HDP Ä°stanbul Ä°l Örgütü, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye ve ilçe belediyeleri eÅŸbaÅŸkanlarını tanıtmak amacıyla ÅžiÅŸli Meydanı'nda düzenlenen aday tanıtım miting binlerce kiÅŸinin katılımı gerçekleÅŸtirildi.

HDP, BDP, HDK Ä°l ve ilçe örgütlerinin yanı sıra BDP Ä°stanbul Ä°l eÅŸ baÅŸkanları Arife Çınar ve Emrullah Bingül, HDP Milletvekili Levent Tüzel, BDP EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Filiz Koçali, Ä°stanbul ilçeleri belediye eÅŸ baÅŸkan adayları ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye eÅŸ baÅŸkan adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı mitingde, ilçe belediye baÅŸkan adayları tanıtıldı.

Saygı duruÅŸu ile baÅŸlayan mitingde ilk olarak HDP Ä°stanbul Ä°l EÅŸ BaÅŸkanı Åžamil Altan ve Sema Anıl halkı selamladı. Altan, "Bütün tarih boyunca sayısız ÅŸehidimiz var bizi bugünleri getiren ÅŸehitlerimiz var Roboski'den Gezi'ye" dedi. "HDP Ä°stanbul'da seçimlere giriyor ve yeni umutlu temiz ve özgür kokan bir Ä°stanbul'un müjdesini veriyor. HDP bu dünyayı inÅŸa ediyor" diyen Altan, HDP'nin kendi içinde demokrasiyi yaÅŸadığını, Ä°stanbul'a ve Türkiye'ye de getirmeye söz verdiÄŸini ifade etti.

Altan,"HDP aynı Ä°stanbul gibi. Alevilerin, Müslümanların, Hıristiyanların partisi. Emekçilerin, iÅŸçilerin partisi. Adaylarımız da tıpkı Ä°stanbul gibi. Ä°stanbul ne kadar Edirne, Bursa, Mardinse, ne kadar Alevi ise, Ermeni ise, ne kadar eÅŸcinsellerin ÅŸehri ise HDP de öyledir" dedi.

Altan'ın konuÅŸmasının ardından AtaÅŸehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, BayrampaÅŸa, BeÅŸiktaÅŸ, Esenler, BeyoÄŸlu, Fatih, GaziosmanpaÅŸa, Kağıthane, Sarıyer, ÅžiÅŸli, Zeytinburnu, Sultangazi, Arnavutköy, Avcılar, Bahçelievler, BaÄŸcılar, BaÅŸakÅŸehir, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Silivri gibi 39 ilçenin eÅŸ baÅŸkan adayları halkla büyük coÅŸku ile buluÅŸtu. 

‘HDP ÜLKEYÄ° DEMOKRASÄ°YE TAÅžIRACAK’

Adayların halka tanıtılmasının ardından HDP Ä°stanbul Milletvekili Levent Tüzel halkı selamladı. Tüzel, "HDP bütün düzen güçlerine karşı ülkeyi demokrasiye taşıyacak. Hedef yerel seçim. Ä°ki deÄŸerli eÅŸbaÅŸkan adayımız Ä°stanbul'un bütün mahallelerinde emeÄŸi kardeÅŸin ve demokrasinin sesi olarak bütün halkları temsil edecek. Bizi emek sömürüsüne karşı birleÅŸtirecek. Güçlüyüz. Adaylarımızın önü çık olsun" dedi. Tüzel'den sonra ise HDP Ä°stanbul EÅŸ BaÅŸkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar halkla buluÅŸtu. Her iki adayın selamlamasına kitle büyük bir coÅŸku ile karşılık verdi. 

"Halkların kardeÅŸçe yaÅŸayacağı bir özlemle hepimize merhaba. RojbaÅŸ hevalno" diye sözlerine baÅŸlayan Ä°stanbul BüyükÅŸehir EÅŸ Belediye BaÅŸkan Adayı Pınar Aydınlar, Ahmet Kaya, Rosa Lüxemburg, Güler Zere, Sakine Cansız'ı andı. Aydınlar, "Bir yandan barış derken Roboskili ailelere yapılan baskınlar affedilemez, bunun tek bir açıklaması vardır. Onun adı da faÅŸizmin ikiyüzlülüÄŸüdür. Biz ezilenler savaşın her alanında varız ve her alanında var olacağız. Hakları ve halkları için devam eden büyük Rojava devrimini selamlıyorum" dedi. Aydınlar, konuÅŸmasında Gezi direniÅŸinde yaÅŸamını yitirenleri ve Gülsuyu'nda katledilen Hasan Ferit Gedik'i de andı. Aydınlar konuÅŸmasını Adnan Yücel'in "Yeryüzü aÅŸkın yüzü oluncaya dek" dizeleri ile bitirdi. 

ÖNDER: SAYIN ÖCALAN’IN SELAMLARINI GETÄ°RDÄ°M

KonuÅŸmasına halkı Kürtçe selamlayarak baÅŸlayan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Bakan Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Burada bu ülkenin yüz yıldır sürdürülen imha inkar savaşını sona erdirmek demokratik bir çözüm için yollardaydık. Dün Sayın Öcalan'ın yanındaydık, selamlarını getirdim" diyen Önder'e halk alkışlar ve "Biji Serok Apo" sloganı ile karşılık verdi.

Önder, "Bu neoliberal sistem bir hançerse sapı CHP, demiri AKP'dir. YoldaÅŸlar çok deÄŸil bundan 3 sene önce genel seçimler için ilk mitingi yine buradan baÅŸlattık. Ä°çimizde o gün bizimle olan birçok yoldaşımız yok. Burada 10 bin polis vardı. Ölümden öte köy yok dediÄŸimiz gündü o gün. Bu milletin seçilmiÅŸlerini yasakladılar ve üzerimize yaÄŸdırılan gazın bombanın haddi hesabı yoktu. 7 bin kiÅŸiydik üzerimize 7 bin bomba attılar. Daha kötü günlerden o günlere geldik, o günlerden de bugünlere geldik. Zindansa zindan, kabristansa kabristan. Biz istiyoruz ki bütün bu ülke bir gülistan olsun" dedi. KonuÅŸması sık sık sloganlarla kesilen Önder, "Bizim seçilmiÅŸlerimiz zulmün en önünde durur. Bizde seçilmiÅŸ olmanın anlamı budur. Ä°lk bomba bize atılmadan halkımızın kılına zarar getirtmeyiz. Sistem partileri para ile bile bu iÅŸi yapacak kiÅŸi bulamazlar. Sırça köÅŸklerde yaşıyorlar. Bir gün onları bir direniÅŸin önünde görmedik. Gezi'de yitip giden bütün canlarımızın vebali Kadir TopbaÅŸ'ın omuzlarındadır" dedi. BüyükÅŸehir belediyesini eleÅŸtiren Önder, "Metro yapacaklarmış. Åžimdi araçların da geçeceÄŸi bir araca tünel yapacakmış. Ä°nsan biraz düÅŸünür. Türklük meselesinde ÅŸu kadar bir bilinci olsa dolarla mı yaptırır? Burası Arizona mı? Para söz konusu olduÄŸunda Türklük akıllarına gelmiyor" dedi.

‘YOKSULLUK Ä°ÇÄ°N KUTULARA BAKMAYIN, YOKSULLUÄžUNUZA BAKIN ’

"Yolsuzluk için kutulara bakmayın, yoksulluÄŸunuza bakın. Sizden eksilen her ÅŸey onlara gitti. Enflasyon dediÄŸiniz ÅŸey sizin cebinizden alıp beylerin cebine koyma meselesidir. Bu sistem sadece hırsız üretir. Bu sistemden düzgün insanlar çıkması mümkün deÄŸil. Bunların raf ömrü doldu ÅŸimdi yeni bir AKP üretiyorlar" diyen Önder, yeni AKP'nin CHP olduÄŸunu söyledi. CHP'yi eleÅŸtiren Önder, "Mansur YavaÅŸ'tan baÅŸkan olur mu? MHP'nin bile kapı eÅŸiÄŸine bıraktığı bir insanı alıp ne yapacaksın? Madımak anmasına mı götüreceksin? Bize de diyorlar ki solu bölmeyin. Biz solcular olarak yıllardır zindanlardayız, mezarlıktayız. Solu toparlayacak dediÄŸiniz adamı biz yanımızda görmedik. Bunlar Alevileri solcuları garibanı zehiri bal haline getireceklerini düÅŸünerek öldürmeye çalışıyorlar. Geride bıraktığımız zulüm deryalara sığmaz, solculuk o kadar kolay deÄŸil. SolculuÄŸu size ucuzlaÅŸtırmayız. Tarihimiz var sizden hesap sorar" dedi.

Önder'in, "Bizim adaylarımız bir kadın bir erkek çıktı. Hele gidin CHP'ye AKP'ye ÅŸunu söyleyin kaçın. Bir kadınla belediye baÅŸkanlığını paylaşır mısınız? Diyin. Hemen daÅŸ yok mu daÅŸ der" sözleri alkışlarla karşılandı. Alevi yurttaÅŸları seçim günü CHP'den hesap sormaya çağıran Önder, "Biz bunun için buradayız. Ellerimiz kırılsaydı oy vermeseydik dememeniz için buradayız. Sizin huzurunuzdayız. Diyoruz ki yapın sarayınızda oturun yıkın viranenizde oturun' AKP'ye verilecek her oy bu ülkeyi viraneye çevirecektir. Bu belediyenin ne kadar kepçesi, iÅŸ makinesi varsa yeter artık gençlerimizin bedenini siper ettiÄŸi. Kuzey Ormanlarının önüne koyacağız. Gelsin yılsın bakalım hükümet. Biz para deÄŸil saz çalacağız" dedi. Önder, cezaevlerine de selam göndererek, "Sizin bayrağınız bizde, bu ÅŸehrin burçlarına dikeceÄŸiz" dedi. Seçim çalışmalarını reklam kampanyasına çeviren partilere seslenen Önder, "Milyonlarca dolar harcasanız bu manzaraya ulaÅŸmazsınız. Çok reklam kötü malın habercisidir" diye konuÅŸtu.

Önder'in konuÅŸmasının ardından kadın adayların kürsüye çıkması ile yurttaÅŸlar "Jin jiyan azadi" ve "Bu daha baÅŸlangıç mücadeleye devam" sloganı attı. Miting çekilen halaylar eÅŸliÄŸinde son buldu. 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°

1 Adet yorum yapıldı.

GoPcibbf
2014-07-14, 10:28:23, 195.2.240.106
cnvewuUr;
SKCc3Q hmlrpymfacoo, [url=http://cpzpdbmtfxpg.com/]cpzpdbmtfxpg[/url], [link=http://xgbflzhzeknr.com/]xgbflzhzeknr[/link], http://kodqehwnjjsj.com/
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri