• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Midyat’lılar Yeni Hastaneyi Acıyla Bekliyor...

Midyat ilçesinde hizmete olan 50 yatak kapasiteli devlet hastanesi ihtiyaca veremez hale geldi.
2012-02-03, 09:20:07
Okunma: 7221
1 Yorum
resim

Yeni yapılmakta olan ve inÅŸaatı tamamlanan 150 yatak kapasiteli hastane ise hizmete girmesi için bürokrasinin aşılması bekleniyor.


Mevcut hizmette olan devlet hastanesi eski, yıkık ve harabe durumunda. Günde ortalama bin 250 ile bin 300 hastaya poliklinik hizmeti veriyor. 107 bin 986 Nüfuslu Midyat'ta baÄŸlı 6 belde ve 54 köye hizmet vermesinin yanında, Dargeçit, Ä°dil, GercüÅŸ ve köylerine de hizmet veriyor. Temeli 2008 yılında atılan 150 yataklı yeni devlet hastanesi inÅŸaatı bitmesine raÄŸmen hizmete girmiyor. Muayene için poliklinik koridorlarında bekleyen hastalar adeta sırt sırta sırada bekliyor. Her gün yaÅŸanan bu manzara hasta ve hastane çalışanları arasında istenmeyen görüntülere ve tartışmalara neden oluyor. Ä°zdihamdan, aşırı kalabalıktan muayene için mevcut hastaneye gitmek yerine, dar bütçe imkanlarıyla Mardin ve Batman'daki çeÅŸitli hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar.


Yeni 150 yataklı devlet hastanesinin bir an önce hizmete girmesini isteyen vatandaÅŸlar, yetkilileri göreve çağırdı. Muayene sırasında bekleyen Mehmet Acun isimli hasta tepkisini dile getirerek, "Hastanemiz bitmesine raÄŸmen resmen iÅŸkence çektiriliyor, daracık hastanede yeni hastanenin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Neden hizmete girmediÄŸini kimse bilememektedir. Acaba bir aksilik mi vardır, bunlarında halka duyurulması da gerekiyor" dedi.
 

NurÅŸin Turan isimli bir bayan da, "Yeni hastanenin açılmasını istiyoruz. Bu hastanede kalorifer yok, soÄŸuktan donduk sabahtan beri ayaktayız" dedi.

Hastalara bakılsa da yer darlığından dolayı birbirlerinden rahatsız olduklarını belirten Bekir Acar ise, "Millet ayakta duramıyor, hasta oluyor, rahatsız oluyor. Yani diyoruz ki millet kurtulsun bu çileden bu rezillikten. Biraz daha geniÅŸ güzel bir yer açılsa hepimiz için iyi olur. Ne kadar baksalar da yer dardır. Birbirlerimiz rahatsız ediyoruz. Yakın bir zamanda açılsın" diye konuÅŸtu.
Nuran Arık isimli anne ise emzirdiÄŸi bebeÄŸin evde bırakıp geldiÄŸini, sabahtan beri beklediÄŸini dile getirdi. Arık, "Sabahtan beri bekliyoruz. Nefes darlığı çekiyoruz. BebeÄŸimi komÅŸularıma teslim ederek buraya geldim. EmzirdiÄŸim bebek ÅŸu an evde merak içindeyim. Kadın doÄŸum doktorunu bekliyorum. Nefes alacak yerimiz yok sonuçta, görüyorsunuz zaten koridoru. Her gün bu ÅŸekilde hani ÇarÅŸamba günü geleyim daha eksik olur daha da kalabalık bugün hava yaÄŸmurlu daha az insan olur dedim daha çok kalabalık"
ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Hastane personeli ise havalar yağışlı olduÄŸu için günde 750-800 hastaya baktıklarını, normalde bin 250 ile bin 300 hastaya hizmet verdiklerini kaydetti.


Öte yandan, yeni hastaneye en geç iki aya kadar taşınacakları öÄŸrenildi.  

 

 

Selahattin EROL
 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°

1 Adet yorum yapıldı.

GRdKgDAygPr
2012-10-28, 03:12:04, 212.68.101.70
TanGYspzPKTieRnbYo;
bir bez pasta bir de uzerine isim yarbizadildigim kanaviceli tulum aldim. tulumun kumasi yumusak ve kullanisli. bez pastanin icinde de eldiven, onluk, bere, resim cercevesi var. yabanci bir arkadasimizin baby showerina goturecegim; kanavice isli olan tulumu "kisiye ozel" geldigi icin tercih ettim. acikcasi ben sevdim urunleri.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri